Bästa spjälsängen

Bästa spjälsängen 2019

Välkommen till detta test av spjälsängar där vi har utsett den bästa spjälsängen. Det är inte lätt att navigera denna djungel av babyprodukter, tusentals olika modeller, märken och prisklasser. Vad är egentligen bra och vad är inte? Vi på Babydrömmen är experter att hitta det bästa för ditt barn. Vi har testat många olika modeller av de populäraste spjälsängarna, hemma hos våra familjer som ingår i testpanelen. Om du är på jakt efter att göra det bästa köpet för både din bebis och din plånbok så har du kommit rätt, du kan sluta leta och istället läsa vidare här hos oss.

Innehåll (Hoppa direkt till)

Bästa spjälsängen – Bäst i test
Spjälsängen skall vara säker
Mysighet och bekvämlighet
Olika funktioner på spjälsängar
Såhär gjordes testet
Bilder

Babydrömmen’s bäst i test

Vilken är den bästa spjälsängen då? Det ser du nedan. Vi har utsett en bäst i test i tre olika priskategorier; lyx, mellan och budget. Det är viktigt för oss att det finns något för alla plånböcker. Det är inte alltid att en dyr är bättre än en billig spjälsäng. Här har du dem som är bäst just nu. Vi har främst tagit hänsyn till kvalitét, säkerhet och bekvämligheten. 

Lyx
Sebra spjälsäng

Sebra Baby- och Juniorsäng

Betyg: 93 / 100%

En lyxig spjälsäng från det danska märket Sebra. Kvalitét, design och lyx allt i ett. Denna är en klar vinnare och favorit.

Funktionaliteten, utdragbar, både baby & junior säng, användarvänlig och hög kvalitét
Priset är högt

Billigast hos:

Babyland Till produkten
Mellan
Troll Bedside Crib Sun

Troll Bedside Crib Sun

Betyg: 90/100%

För mellansegmentet så är detta en solklar vinnare - många finesser och hög kvalitét!

Många finesser, stabilt byggd, både bredvid ens säng eller standalone

Billigast hos:

Babyland Till produkten
Budget
Carena Ingarö Spjälsäng

Carena Ingarö Spjälsäng

Betyg: 87 / 100%

Traditionell spjälsäng från Carena. Ingarö kan man ställa sängbotten i tre olika höjder. Bra kvalitét och säker för ditt barn.

Enkel, tidlös design, ställbar
Inte så många funktioner

Billigast hos:

Babyshop Till produkten

Spjälsängen skall vara säker

Den viktigaste egenskapen hos en bra spjälsäng är att den är säker. Det är trots allt här som din bebis kommer att lämnas oövervakad. Men oroa dig inte, även om det för mig var väldigt jobbigt att släppa kontrollen och kunna sova själv så finns det säkra spjälsängar och tillbehör runtomkring som gör detta till en så trygg situation som möjligt. Samtliga sängar som vi rekommenderar här i testet är bra och långt över den minimum nivå som vi utsatt. Sängar som inte är säkra nog har vi helt enkelt skippat eftersom vi inte vill rekommendera något som inte är bra eller säkert för din bebis.

Mysighet och bekvämlighet

Spjälsängen skall vara mysig. Den skall vara mjuk och skön, lagom stor och skapa ett mysigt litet crib för ditt barn. I spjälsängen skall du placera ett spjälskydd av bra kvalitét(Läs också: bästa spjälskyddet) som både gör det säkrare och ökar komforten. Toppa mysfaktorn med tillbehör som du skonsamt väljer ut.

Olika funktioner på spjälsängar

Precis som med alla produkter så finns det mängder med olika varianter och modeller på spjälsängen. Även om grunden är den samma att det skall vara en säng för din bebis, där den kan sova tryggt och säkert utan att kunna ramla ur. En funktion som vi tycker är viktig är om spjälsängen har en nedfällbar sida, detta underlättar och gör det lätt om du vill ha spjälsängen bredvid din egna säng.

Såhär gjordes testet

Vi kontaktade ett gäng kompisar som även har bebisar och frågade om dem ville vara med på detta testet att utse den bästa spjälsängen. Tillslut var vi 6 familjer som fick testa olika spjälsängar för att kunna utse vilka som vi tycker är bäst. Vi tog reda på vilka modeller och märken som var populärast genom att besöka olika nätbutiker, bloggar och forum. Därefter utsåg vi ett gäng som vi tyckte skall vara med i testet. Resultatet blev riktigt bra och vi är nöjda med produkterna som fick utmärkelserna ”bäst i test”.