Bästa bärselen

Bästa bärselen 2019

En bärsele är ett hjälpmedel som låter dig bära ditt barn på ett både säkert och mysigt sätt längre stunder. Bärselen är konstruerad för att avlasta din kropp och är faktiskt en riktigt bra produkt som räddar både din rygg, axlar och nacke från onödig värk. Vilken är den bästa bärselen för dig och ditt barn då? Det skall vi hjälpa dig med. Vi har testat bärselar från olika märken som exempelvis Babybjörn, Ergobaby och många fler.

Det finns många modeller på marknaden i olika prisklasser och med varierande funktioner. Det är inte konstigt att det är svårt att välja och navigera djungeln av bärselar. När det kommer till produkter för ditt barn så vill man veta att man köper det bästa. En gemensam nämnare för bärselen är att man skall kunna bära sitt barn längre stunder på ett säkert och avlastande sätt, ha barnet nära för dem älskar ju vår närhet och att ha armarna fria. Läs helt enkelt vidare så skall vi hjälpa dig hitta den bästa bärselen i våra olika priskategorier: lyx, mellan och budget.

Innehåll (Hoppa direkt till)

Bästa bärselen – Bäst i test
Att tänka på
Justera bärselen
Vilken bärsele är bäst för mig?
Alla bärselar vi rekommenderar
Varför bärsele?
Så här testade vi bärselarna
Bilder

Babydrömmen’s bäst i test

Babydrömmen’s favoriter är den bästa bärselen i respektive priskategori. Vi har delat in dem i tre stycken kategorier för att det skall finnas något för alla plånböcker. En dyrare betyder inte alltid att den är bättre än en billig bärsele. Det som också skiljer i smaken, precis som baken, är vilka funktioner man värdesätter och önskar från sin bärsele. Du kan enkelt jämföra dem och se vårt helhetsbetyg nedan.

Lyx
Ergobaby 360 bärsele 2017

Ergobaby 360

Betyg: 95 / 100%

Bäst i test – Ergobaby 360 är en fantastisk bärsele som skapar kärlek mellan dig och ditt barn från första stunden. Ett ergonomiskt och bekvämt sätt att bära ditt barn upp till 3 års ålder.

Bästa bärselen, säker & trygg, ergonomisk, avlastar bra med hjälp av ett brett och bra midjebälte samt ordentligt vadderade axelband, både sol- och amningsskydd, Smarta möjligheter till förvaring.
Något högljudda kardborrar

Billigast hos:

Babyland (JUST NU 400+ kr rabatt!) Till produkten
Mellan
ergobaby orginal

Ergobaby Original

Betyg: 88/100%

En prisvärd bärsele som är något billigare än Ergobaby 360 modellen. Den kostar fortfarande runt 1000-lappen men absolut värd pengarna.

Ergonomisk, Enkel och bekväm, barnet sitter bra och nära
Något svår att knäppa själv men det går med övning.

Billigast hos:

Babyland Till produkten
Budget
Babybjörn Orginal

Babybjörn Bärsele Original

Betyg: 83 / 100%

Orginal modellen från Babybjörn. Den är den billigare i deras utbud men fortfarande väldigt bra

Priset, simpel, fyller sin funktion bra
Saknar endel funktioner och stöd

Billigast hos:

Babyland Till produkten

Att tänka på

Vad som utmärker en bra bärsele är ganska självklart enligt oss. Det är viktigt att det finns ett bra stöd för barnets huvud både som vaken eller om barnet har somnat mot ditt bröst. Det är viktigt med optimal komfort för ditt barn och att sittställningen är bra, det uppnås genom så kallad grodposition. Om du planerar att använda din bärsele en längre tid så är det viktigt att ta hänsyn till barnets utveckling. Ryggen utvecklas från det att barnet är nyfött tills det blir lite äldre(från C-formad till S-formad). En bra bärsele skall ge rätt stöd under utvecklingen utan någon som helst negativ inverkan. Läs medföljande manual som förklarar sittpositionen under utvecklingen.

Fokus ligger inte bara hos barnet utan även hos den bärande. Det pratas mycket om ergonomiska bärselar vilket är helt rätt, det är viktigt att du mår bra och att din kropp mår bra är en viktig del av det. Välj därför en bärsele med vadderade axelband som inte är för smala samt ett ordentligt midjebälte. Det skall vara lätt att göra justeringar, om du blir trött i axlarna skall du lätt kunna lossa axelbanden lite så att du lägger mer vikt på höfterna en stund istället.

Genom att välja bärselar som vi rekommenderar kan du vara trygg med att få det bästa för både dig och ditt barn. Det är värt investeringen!

Justera bärselen för dig och din kropp!

Syftet med en bärsele förutom att bära ditt barn säkert är att fördela vikten jämt över dina axlar, rygg och höfter. Det är viktigt att du i lugn och ro ställer in selen rätt för dig och din kropp med hjälp av den med följande manualen. Det är stor skillnad mellan en som är justerad på rätt sätt vs en som är felaktigt justerad.

Vilken bärsele är bäst för mig?

En fråga som ofta ställs: Vilken bärsele är bäst? Svaret är olika eftersom det beror på vad du är ute efter. Det är inte bara prislappen som kanske styr utan även vilka funktioner som erbjuds. Skall båda föräldrarna använda bärselen så är det kanske viktigt för dig att den är lätt att justera. Behöver ni förvaring om ni skall använda bärselen istället för barnvagn vissa dagar? Som du kanske märker kan det skilja mycket beroende på vad man är ute efter. Välj efter våra rekommendationer och dina/era behov.

Alla bärselar som vi rekommenderar

När vi kom fram till vilka som var dem bästa i respektive priskategori så testade vi flera olika bärselar. Av dem vi testade så har vi listat alla som vi känner att vi kan rekommendera med gott samvete nedan. Du kan lätt jämföra de olika ”specifikationerna”.

Hoppa direkt till priskategori: LyxMellanBudget

Lyx

Ergobaby 360

Betyg: 95 / 100%
Ergobaby 360 bärsele 2017

Ergobaby 360 är resultatet av prisvinnande utveckling under 10 år från Ergobaby. Så fort man packar upp Ergobabyn och provar den för första gången så känner man hur genomtänkt bärselen är. Bärselen andas kvalitét och funktionerna är många men utan att upplevas som jobbigt eller svåra att förstå. Den är lätt att justera när den inte är på likväl som när man har den på sig, man når alla spännen utan svårigheter. Bärselen är också lätt att ta på sig både utan barn och med barn, vilket är ett stort plus.

Axelbanden är ordentligt vadderade, bara man klämmer lite på dem så får man snabbt känslan att den här kan man ha på sig långa stunder utan att få ont. Midjebältet är riktigt ordentligt samt vadderat och ger ett otroligt bra stöd. Vi uppskattar också de smarta möjligheterna till förvaring som finns där man kan ha nycklar, plånbok och mobil – du slipper väskan om du bara skall en kort runda helt enkelt.

Sammanfattning från testpanelen:
Här kan jag verkligen bära mitt barn på ett säkert sätt med högsta komfort. Jag skulle utan tvekan rekommendera Ergobaby 360 bärselen till alla jag känner. Den absolut bästa bärselen jag testat.

Ergobaby med nyfödd bebis

Du kan bära din nyfödda bebis i denna bärselen. Det krävs ett spädbarnsinlägg(som passar till alla Ergobaby modellerna), detta säljer separat eller tillsammans med bärselen som ett paket där det är inkluderat. För att citera tillverkaren:

  • Spädbarnsinlägg används från nyfödd till ungefär 4-5 månader. Inlägget är utformat för att ge bästa stöd för ditt lilla barns höfter och huvud/nacke och återskapar en naturlig bärposition, dvs grodposition.

Om du vill köpa spädbarnsinlägg till Ergobaby 360 bärselen separat kan du göra det HÄR och vill du köpa det som ett paket där inlägget är inkluderat tillsammans med bärselen gör du det HÄR.

Valmöjligheterna är många

Ergobaby 360 erbjuder en att bära sitt barn i 4a olika positioner: mage inåt, mage utåt, höft- och ryggposition. Detta tycker vi är riktigt positivt. Var noga med att läsa manualen som medföljer produkten innan användning eller bytande av position, alla barn utvecklas olika och läs dig till när ditt barn är redo för nästa position. Alla positionerna fungerar bra och som utlovat. Det är fortfarande ”lika bekvämt” mellan dem olika. När barnet är äldre och väger mer är det skönt att bära dem på ryggen, det är lättare.

Ergobaby 360 bärsele bärpositioner
Såhär kan du bära ditt barn med bärselen Ergobaby 360

 

Medföljande information

Medföljande informationen är tydlig och bra, man kan läsa sig till allt man behöver veta. Det finns också bra bilder samt videos hur man gör för varje sak vilket vi värdesätter högt.

Slutord

Ergobaby 360 är helt enkelt en klar favorit bland de bärselar som vi har testat. Det är genomtänkt, hög kvalitét och komfort för ens barn. Vi har testat med olika barn och bärare(föräldrar). Den passar lika bra på alla och är enkel att justera. Även papporna uppskattade den lika mycket som mammorna, alla med olika kroppsformer. Detta är den absoluta testvinnaren, dvs bäst i test. Köper du denna kommer du garanterat bli nöjd och den är värd varje krona. Ett stor rekommendation och det bästa köpet från oss på Babydrömmen.

 

Plus & minus

Bästa bärselen, säker & trygg, ergonomisk, avlastar bra med hjälp av ett brett och bra midjebälte samt ordentligt vadderade axelband, både sol- och amningsskydd, Smarta möjligheter till förvaring.
Något högljudda kardborrar

Här kan du köpa Ergobaby 360

Babyland (JUST NU 400+ kr rabatt!) Till produkten

BabyBjörn One

Betyg: 89 / 100%
Babybjörn One

BabyBjörn One bärsele har många funktioner, hög säkerhet och ger rätt stöd får både dig som bärare och ditt barn. Du kan bära ditt barn på flera olika sätt (4). Den har ett pris som tillhör Lyx kategorin. Vår slutbetyg gör att den inte räcker hela vägen att ta plats 1, men det är ingen dålig bärsele för det. Snarare tycker vi om den riktigt mycket och det är smådetaljer som gör att den hamnar på en andra plats. Precis som Ergobaby 360 så är den bekväm i alla lägen, men inte fullt lika skön att bära längre stund.

 

Plus & minus

Behöver inget spädbarnsinlägg utan du kan använda den som den är direkt med nyfödda.
Ingen direkt förvaring, svårt att amma med,

Här kan du köpa BabyBjörn One

Babyland Till produkten

Mellan

Ergobaby Original

Betyg: 88 / 100%
ergobaby orginal

Ergobaby Orginal är en bra och trevlig bärsele som är på gränsen till att hamna i mellan prisklassen. Vi tycker ändå att den är så pass bra att vi vill utse den som bäst i prisklassen: Mellan. Det märks att man inte har snålat på kvalitét, komfort eller funktioner trots att priset är något billigare än 360 modellen, vilket är bra. Rejält vadderade axelband och midjebälte som garanterar din egna komfort.

Den är lätt att röra sig i och barnen som ingick i testet har suttit bra. Den är inte riktigt lika bra som Ergobaby 360 men får absolut mer än godkänt betyg av samtliga i testpanelen. Vi uppskattade den extra stora förvaringsfickan som finns på orginal modellen.

Produkt beskrivning:

Bär ditt barn på ett ergonomiskt riktigt sätt på ryggen, magen, eller på höften. Passar för höftmått 60 till 110 cm. Från ca 4 månader till 18 kilo eller från nyfödd med Ergobaby inlägg för nyfödd.

En bärsele med 3 positioner

Du kan bära ditt barn i följande 3 positioner och alla fungerar som utlovat. Det är bekvämt oavsett vilken position man bär sitt barn i.

Ergobaby orginal bärpositioner
3 olika positioner som du kan bära ditt barn i med Ergobaby orginal.

Slutord

En bärsele som verkligen håller måttet. Inte tillräckligt bra för att bli bäst i test alla kategorier men för mellan kategorin är det en solklar vinnare. Du blir inte besviken om du köper denna.

Plus & minus

Ergonomisk, Enkel och bekväm, barnet sitter bra och nära
Något svår att knäppa själv men det går med övning.

Här kan du köpa Ergobaby Original

Babyland Till produkten

Budget

Babybjörn Bärsele Original

Betyg: 83 / 100%
Babybjörn Orginal

Babybjörn Bärsele Original är ergonomisk för barnet. För barn från nyfödd upp till 11 kg.

Plus & minus

Priset, simpel, fyller sin funktion bra
Saknar endel funktioner och stöd

Här kan du köpa Babybjörn Bärsele Original

Babyland Till produkten

Varför bärsele?

Att bära sitt barn är otroligt mysigt och tröstande. Det är väl fantastiskt att bära sitt barn nära och det går nästan att beskriva som ett kärleksrus. Både mammor och pappor kan bära sina barn. Det kan dock bli ganska tungt i längden och inte särskilt ergonomiskt om du inte har en bärsele till hjälp, gärna en bra sådan. När du bär ditt barn i din bärsele så kommer du märka att det är ett riktigt guldkorn i bebisvardagen, du märker direkt om något inte står rätt till och hindrar därmed att barnet blir med ledsen än nödvändigt. Dessutom är det en bra motionssak och det kanske absolut bästa med en praktisk bärsele är att du har två händer fria!

Såhär testade vi bärselarna

Bärselarna är testade av våran testpanel. Vi har haft en utsatt provtid för varje produkt sedan har dem roterat mellan oss i panelen. Tillsammans innan testet började diskuterade vi vad som var viktigt och listade det tillsammans, denna lista låg sedan till grund för själva testet. Här kikade vi framförallt på säkerhet, användbarhet, bekvämlighet för dig som förälder som bär bärselen samt också såklart hur vi uppfattade barnets sittposition, hur dem trivdes under längre perioder och så vidare. Vi är helt opartiska och inte bundna till något av varumärkena och det går inte att ”köpa ett bra test” hos oss. Detta är våra åsikter som vi vill dela med oss av för att hjälpa dig i ditt sökande efter rätt produkt.

Bilder

Ergobaby 360
Ergobaby 360
Babybjörn orginal
Babybjörn orginal
Ergobaby omni 360
Ergobaby omni 360