Bästa barnvagnen

Bästa barnvagnen 2019

En barnvagn är en stor investering för många. Om det är ditt första köp av barnvagn så är frågorna ofta många. Vi på Babydrömmen har testat och recenserat mängder med barnvagnar. Vårt mål är att du skall göra det bästa köpet för den budget du har avsatt, dvs få den bästa möjliga produkten för den summan du vill lägga. Vi har utsett den bästa barnvagnen i tre olika priskategorier: Lyx, mellan och budget.

Det finns mängder med olika typer av barnvagnar så att utse den bästa barnvagnen blir ej rättvist. Vi har därför delat in våra barnvagnstester i olika kategorier som du hittar här nedan, välj helt enkelt det test för den typ av barnvagn du är ute efter. Som du ser är underkategorierna många. För att hjälpa dig på traven finner du en kort beskrivning under varje.

Innehåll (Hoppa direkt till)

Bästa barnvagnen – Bäst i test
Barnvagnstillbehör – Bäst i test
Uppdaterade tester av barnvagnar
Säkerheten är viktigt
Bekvämt i barnvagnen
Billig barnvagn?
Rätt barnvagn vid rätt tillfälle
Såhär testade vi
Ta väl hand om din barnvagn
Högt andrahandsvärde
Bilder


Barnvagnar bäst i test

Klicka in dig på respektive kategori som du är intresserad av. För varje har vi utsett den bästa i dem tre olika priskategorierna: Lyx, mellan och budget. I listan nedan, så ser du även den absoluta testvinnaren för varje.

Duovagn

Duovagnen är en flexibel, enkel och smidig vagn. Den består av ett chassi, hjul och separat ligg- och sittdel som man fäster direkt på chassit. Fördelen med en duovagn är att den kan användas från födseln till det att barnet växer och blir större. Vi har testat flera olika och utsett den bästa duovagnen.

Duovagn – Testvinnare
Britax smile 2 duovagn

Britax Smile 2 duovagn

Betyg: 95/100%

MISSA INTE! Just nu 3030kr rabatt!!! – En fantastisk duovagn som är full av möjligheter. Denna duovagn har imponerat på vår testpanel. Det är inte bara vi som uppskattar denna och har utsett den till bäst i test utan läser man andra kunders omdömen så är denna otroligt hyllad!

Billigast hos:

Babyland Till produkten

Sulky

Sulkyvagnen eller bara ”sulky” är en barnvagn som är ganska enkel. Dess ändamål riktar sig främst åt lite större barn. Här har man oftast en smidig vagn både att använda och att ta med sig efter man fällt ihop den. Det brukar finnas två till tre lägen, sittläge, viloläge och ibland även ett liggläge. Vi har testat marknadens bästa sulkys i olika priskategorier och här hittar du den bästa sulkyn.

Sulky – Testvinnare
Bugaboo Bee5 barnvagn

Bugaboo Bee5

Betyg: 96/100%

En modern nyhet från Bugaboo. Fantastisk kvalitét och en genomtänkt sulky. Denna enkla sulky är det perfekta alternativet för dig som vill ha en lyxvagn.

Billigast hos:

Babyshop Till produkten

Sittvagn

En sittvagn är också den ganska enkel och smidig. Barnet brukat vara vänt mot den som kör barnvagnen men det brukar också finnas möjlighet att ändra läge så att barnet kan ligga ner. Används främst på ordentliga underlag(gågator, jämna stigar mm.). Vad väntar du på? Spana in bästa sittvagnen.

Sittvagn – Testvinnare
Babyjogger City Mini GT

Babyjogger City Mini GT

Betyg: 95/100%

Denna sittvagn från Babyjogger är en klar favorit hos föräldrar. Inte konstigt då den är väldigt lättarbetad. Den lättaste modellen att fälla ihop i testet och håller hög kvalitét. Solklart köp.

Billigast hos:

Babyland Till produkten

Kombivagn

Kombivagnen påminner mycket om duovagnen. Skillnaden är egentligen att kombivagnen är en del medan duovagnen är två delar. En barnvagn med många funktioner som både är smidig och enkel. Passar de flesta. Se våra tester och hitta bästa kombivagnen.

[barnvagkombi]

Syskonvagn

Syskonvagnen har fått sitt namn för att barnvagnen rymmer minst två barn samtidigt. De passar både en liten och ett större barn, två små eller två stora. Det finns två alternativ, vanligast är att dem sitter bredvid varandra på bredden men det finns även modeller där dem sitter på längden. Läs om bästa syskonvagnen.

Syskonvagn – Testvinnare
Bugaboo donkey syskonvagn

Bugaboo Donkey 2

Betyg: 91/100%

En ultimat syskonvagn helt enkelt. Justerbar från två sitsig till ensitsig. Passar alla behov och tillfällen!

Billigast hos:

Babyshop Till produkten

Paraplysulky

När man hör ordet paraplysulky(paraplyvagn) kan man bli lite lurad och kanske tro det är en barnvagn med paraply. Namnet har dock kommit för att den är lätt att fälla ihop och upp som ett paraply och inget annat. Såklart har modellerna skydd mot regn också. En mycket smidig barnvagn som du lätt kan ta med dig vart ni än skall åka. Här har du den bästa paraplysulkyn.

[barnvagnparaply]

Cykelvagn

Cykelvagnen är en fantastisk modell för dig som gillar att cykla. Det smarta med cykelvagnar är att du tar med dig barnet när du vill ut och cykla, är det för motion, utflykt eller till jobbet spelar ingen roll. Cykelvagnen är en vagn med skydd som du fäster bakom cykeln. Den är bekväm för dina barn att åka i. Börja cykla med bästa cykelvagnen!

[barnvagncykelvagn]

Resevagn

Resevagnen är en modell av barnvagns om är anpassad att ta med på resan. Det betyder att den är väldigt lätt och liten när man fäller ihop den, samtidigt som den skall vara smidig att både fälla upp och ihop.

[barnvagnresevagn]

Joggingvagn

Denna vagn är perfekt för dig som gillar att motionera och vill ha med dig ditt barn när du är ute på slingan eller i området på en tur. Joggingvagnen funkar lika bra för dig som joggar, promenerar, springer eller andra snabbare aktiviteter. Kan även kkallas för löpvagn och springvagn. Tanken är att den skall vara väldigt lättrullad, stabil och hålla en stabil kurs. Givetvis utrustad med broms. Läs om bästa joggingvagnen.

[barnvagnjoggingvagn]

Tillbehör till barnvagnar

Det finns en uppsjö av tillbehör, nödvändigheter och accessoarer till barnvagnar. Förutom att hitta och välja den bästa barnvagnen kan du också läsa våra tester om tillbehör här nedan, hittar du inte vad du söker kan du prova söka på vår sida.

Åkpåse

Åkpåsen är ett mysigt tillbehör till din barnvagn. Man använder den för det mesta under den kallare perioden av året här i Sverige. Målet är att hålla din bebis varm och behaglig oavsett väder. Läs vårt test och köp den bästa åkpåsen här.

[barnvagnakpase]

Skötväska

 

[barnvagnskotvaska]

Ståbräda

En ståbräda är perfekt för det lite äldre barnet som följer med. När dem är trötta och vill vila en stund från när ni är ute och går kan dem ställa sig på den för en kort pause. Ståbrädan är en ”bräda” med hjul som man fäster på barnvagnen. Se vårt test och hitta bästa ståbrädan här.

[barnvagnstabrada]


Vi uppdaterar ständigt våra tester av barnvagnar

Marknaden för barnvagnar utvecklas ständigt och det kommer hela tiden nya modeller. Inte nog med nya modeller så uppfinns även ny teknik som gör det både bekvämare för ditt barn och lättare för dig. Ergonomiskt är ett nyckelord och det skall vara lätt att ”arbeta” med barnvagnen. Vi uppdaterar och kontrollerar ständigt våra tester så att våra rekommendationer är korrekta. Letar du efter den bästa barnvagnen så vill vi hjälpa dig hitta den.

Emmaljunga barnvagnar
Bild från Emmaljunga.com

Säkerheten är viktigt

När det gäller ens barn så är säkerhet väldigt viktigt, det kan vi nog vara överens om. Det är genomgående hos alla våra tester av produkter för barn att säkerheten testas noga. Vi vill inte rekommendera produkter som inte håller den högsta säkerhetsstandarden och det är inget undantag för barnvagnar. Du hittar inte bara den bästa barnvagnen här utan även den säkraste barnvagnen.

Bekvämt i barnvagnen

Förutom säkerhet och allt annat det finns att tänka på så är det även viktigt att det är bekvämt för ditt barn i barnvagnen. Det kan vi nog alla vara överens om. Ett bekvämt barn är också ett glatt barn. Såklart ingår även detta i vårt test av barnvagnarna. Bekvämlighet, mysighet och att barnet sitter eller ligger på ett bra sätt är viktigt. När du kikar på de olika barnvagnarna i våra tester så kan du vara säker på att detta inte har missats, det finns inga vagnar som vi rekommenderar där barnen inte sitter eller ligger bekvämt helt enkelt.

Kan man köpa en billig barnvagn?

Ja helt klart. Det finns billiga barnvagnar som överraskat oss hur pass bra dem var. När vi utser bäst i test i respektive test så har vi delat in det i tre priskategorier där en av dem är ”budget”. Det är inte några dåliga barnvagnar bara för att dem är billiga, utan snarare mycket bra och det är inte långt i från de lyxiga modellerna. Att en barnvagn är dyrare behöver inte alltid betyda att den är bättre. Även om en fingervisning brukar vara att man får vad man betalar för när det kommer till kvaliteten.

Rätt barnvagn vid rätt tillfälle

Det finns nästan barnvagnar för alla tillfällen som du kanske förstår efter läst våra olika tester där ovan där vi utsett bästa barnvagnen för respektive sort. Det kan vara bra att tänka efter när du vill använda den. Normalt klarar man sig med en ”vanlig” barnvagn men ibland är det också bra med en som är anpassad för vad man skall göra. Exemplet kan vara när man skall ut och resa, då vill man ha en som är lätt att fälla ihop så att den inte tar mycket plats eller kanske cykelvagn för det är inte alla barnvagnar som man kan cykla med. Det finns några fler sorter än dem vi har skrivit om i testerna, men dessa är de vanligaste och mest populära. Olika namn förekommer också för dem, men dessa är vad vi vet de vanligaste. Välj barnvagn för tillfälle ovan och hitta dem som är bäst i test helt enkelt.

Hamax Cykelvagn
På bilden ser du en smidig variant av barnvagn. Nämligen Cykelvagnen!

Hur testerna genomförts för utse bästa barnvagnen

Det finns många olika modeller vilket har inneburit att vi har varit många som testat barnvagnarna. Vi har helt enkelt samlat på oss mängder med information från varumärken, leverantörer, bloggar, forum och sociala medier. Denna informationen har resulterat i en gedigen lista av intressanta barnvagnar. Därefter har vi valt ut dem vi uppfattat som bäst genom att läsa specifikationer, kommentarer och andra utlåtande. Dessa modeller har sedan testats av olika familjer, i olika miljöer och väder samt med olika barn. Vi har alla utgått från samma ”lista” över saker att testa för att ge ett så bra resultat som möjligt. Detta är väl utfört, allt för att ge dig en så bra köpguide som möjligt!

Ta väl hand om din barnvagn

En barnvagn är en stor investering, det är ofta ganska dyrt och inte minst vill du att barnvagnen bibehåller både funktionalitet och säkerhet. Det är därför viktigt att du tar väl hand om din barnvagn. Man får heller inte glömma att andrahandsvärdet är högt och det är ganska lätt att sälja sina vagnar begagnat om man så vill. Du kan också behålla dem och använda dem om ni planerar eller har ett andra barn på gång.

  1. Se till att regnöra barnvagnen efter användning.
  2. Torka bort lera och annan smuts regelbundet.
  3. Kolla över hjul och chassi så att allt är helt.
  4. Det finns flera som kan hjälpa dig med reperationer, inte minst leverantören själva.
  5. Om du inte tänker använda barnvagnen under en längre period, täck över den.
  6. Förvara barnvagnen med fördel inomhus eller i garage/förråd.
  7. Kom ihåg att andrahandsvärdet är högt.

Högt andrahandsvärde

Det finns vagnar i alla prisklasser, både billiga och dem som kostar tiotusentals kronor, barnvagnarnas Rolls-Royce. Oavsett så är det en stor efterfrågan på begagnade barnvagnar och andrahandsvärdet är högt. Det är lätt och går snabbt att sälja sin vagn som man kanske inte längre använder via blocket eller det lite mer modernare Facebook köp&sälj grupper. Det finns egna kategorier på köp&sälj sidor som blocket för barnvagnar, men även egna grupper på Facebook, det är bara att söka så hittar du dem.

Bilder

Övrigt