Bästa barngrinden

Bästa barngrinden 2019

När det kommer till ditt barns säkerhet finns det inget som är viktigare. Därför är det smart att investera i den bästa barngrinden, det finns såklart en bästa barngrind i de olika prisklasserna men för att vi skall rekommendera dem till dig samt utse dem som ”bäst i test”, så måste dem vara väldigt säkra och verkligen hålla det som utlovas. Barngrind eller även kallat säkerhetsgrind har alla ett gemensamt syfte och det är att stänga en passage för att förhindra barnet eller husdjuret att ta sig igenom. Det kan exempelvis vara genom en dörr eller vid en trappa. Vid ditt barns tidiga ålder är det viktigt att du tänker på att barnsäkra ditt hem och det finns många produkter på marknaden idag till din hjälp. Se till att inte vänta för länge med att sätta upp en grind eftersom så fort barnet kan ta sig runt på egen hand, om det så är genom att gå, krypa eller åla sig fram så finns en fara.

Viktigt att tänka på är att om ditt barn skulle börja klättra på barngrinden och försöka ta sig över den så är det säkrar att lära barnet hur man går i trappan säkert än att ha grinden kvar.

Men har du hittat till denna sidan så letar du säkert efter vilken den bästa barngrinden är och det är det vi skall hjälpa dig med. Det finns ett stort utbud på marknaden idag, flera olika märken och modeller. Tillverkade i olika material som trä, tyg, väv, plast eller metall. Valmöjligheterna är många och det finns också grindar som är bättre än andra samt vissa som är helt livsfarliga.

Innehåll (Hoppa direkt till)

Bästa barngrinden – Bäst i test
Olika typer av barngrindar 
Se till att barngrinden passar
Smidigt och lätt
Montera din barngrind
Såhär gjordes testet
Bilder

Babydrömmen’s bäst i test

Vi på Babydrömmen utser en bäst i test i respektive priskategori. Det finns tre stycken kategorier som är anpassade efter olika prisklasser, vårt mål är att guida dig till det bästa köpet när det gäller barngrind oavsett storlek på plånboken. Det är inte alltid att en dyrare är bättre än en billigare, men oftast får man vad man betalar för. För varje produkt finns det därför ett helhetsbetyg som sträcker sig från 0% till 100%, desto högre desto bättre. Vi har testat produkterna och här nedan finner du vårt resultat.

Lyx
Babydan Flex barngrind

Baby Dan FLEX Grind

Betyg: 95 / 100%

Detta är den bästa barngrinden vi testat. Inte bara är den säker, robust och håller hög kvalitét, den är även väldigt justerbar och passar alla områden i huset. OBS bilden visar den största modellen. Finns flera storlekar!

Enhands öppning, Bra kvalitet, Justerbar, finns i flera olika storlekar, enkelt att köpa till delar, hög säkerhet
Priset

Billigast hos:

Mellan
Babydan Flex barngrind

Baby Dan FLEX Grind

Betyg: 95/100%

Detta är den bästa barngrinden vi testat. Inte bara är den säker, robust och håller hög kvalitét, den är även väldigt justerbar och passar alla områden i huset. OBS bilden visar den största modellen. Finns flera storlekar!

Enhands öppning, Bra kvalitet, Justerbar, finns i flera olika storlekar, enkelt att köpa till delar, hög säkerhet
Priset

Billigast hos:

Budget
Torshamn Fällgrind

Carena Torshamn Fällgrind

Betyg: 91 / 100%

En enkel fällgrind av robust kvalitét. Bra kundbetyg och vi håller med! Mycket bra för det billiga priset.

Robust, säker, enkel att montera och justera

Billigast hos:

Olika typer av barngrindar

Som vi skrev lite tidigare i artikeln så finns det mängder, vi menar verkligen MÄNGDER av olika barngrindar. Du kan hitta alla typer av modeller, från flera olika märken. Tillverkade i alla tänkbara material, färger och utformningar. Men vad är egentligen bra? Svaret är att det finns modeller som är bra vid olika tillfällen. Man får anpassa lite efter vart grinden skall sitta och vilka funktioner man är ute efter. Men det viktigaste, som är säkerheten, det har dem alla som vi rekommenderar här på Babydrömmen, det behöver du aldrig vara orolig över. De är testade, omtyckta och finns ute i tusentals hem runt om i vårt avlånga land. Inte bara Sverige utan många av barngrindarna säljs även runt om i världen.

Ett exempel är typen som kallas multigrind. Denna barngrind kan du anpassa och bygga/koppla ihop med andra delar. Göra en fristående hage eller kanske ett skydd framför eldstaden eller något annat känsligt som man vill skydda barnet ifrån. Frågorna kan bli många, vill man ha en öppningsbar grind eller en som monteras fast? Den modell som montera fast går också att öppna, fast där man lossar på monteringen(oftast en anordning utan skruv, utan snarare ett spänne som man spänner fast den med i en öppning). Vad som är bäst, är upp till dig. Det finns säkra varianter oavsett vad.

Se till att barngrinden passar

Det viktigaste, förutom säkerheten, när du skall köpa en ny barngrind är att den passar där du skall använda den. Ta fram måttbandet och mät dörröppningen, trappan eller stället där du tänkt använda grinden och läs dig till om produkten så att den passar. En modell kan finnas i olika storlekar.

Smidigt och lätt

Något som vi också har lagt stor vikt på när vi utsett den bästa barngrinden i respektive kategori är att den är smidig och lätt att använda. Poängen med en säkerhetsgrind är ju att den används, då får det inte bli att man slutar använda den för att den är jobbig. Funktionalitet och användbarhet är viktigt, så är det med allt när det kommer till vardagen – framförallt med barn!

Montera din barngrind

Se till att vara noggrann när du monterar din nyinköpta barngrind, som förhoppningsvis är en av dem vi utsett till bäst i test. Vi blir glada att kunna rekommendera produkter som uppskattas och ser till att både du och ditt barn är nöjda och säkra. Läs och följ instruktionerna noggrant och vi upprepar, se till att barngrinden/säkerhetsgrinden passar utrymmet där den skall skydda/förhindra passage.

Såhär gjordes testet

Vi har valt ut några av de grindarna som är populärast på marknaden. Efter mycket research på forum, bloggar och hos återförsäljare kunde vi sammanställa en lista på barngrindar som skulle ingå i testet. Grindarna har sedan hamnat hos olika familjer och i olika utrymmen där de testats för att se om de fyller sin funktion. Testet har genomförts av vuxna med barn. Vi har en lista vi utgår från, där de vuxna har fått testa grinden, känna, utsätta den för tryck med mera